Sang-Hwa Lee wint laatste 500 meter en pakt wereldbeker

Sang-Hwa Lee heeft zondag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen orde op zaken gesteld. De Koreaanse won – op twee na – alle 500 meters dit seizoen. Ook de laatste wereldbekerwedstrijd snelde ze naar de overwinning in 37’77. Daarmee stelde Lee de eindzege in het klassement veilig. De Chinese Beixing Wang zat haar wel op de hielen want pas na een tijdcorrectie in haar nadeel kreeg zij 37’78 achter haar naam. Thijsje Oenema pakte het brons in 38’10.

In het World Cup-klassement van het seizoen 2012/2013 eindigde de Duitse Jenny Wolf als tweede, Beixing Wang werd derde. Thijsje Oenema eindigde in de eindrangschikking op de zesde plaats.

Laurine van Riessen werd zesde op de laatste 500 meter van het wereldbekerseizoen (38’27), Anice Das noteerde de dertiende tijd (38’97).

WK Afstanden

Thijsje Oenema had zich al eerder geplaatst voor het WK Afstanden in Sochi. Omdat Van Riessen de beste Nederlandse was over de twee 500 meters in Thialf krijgt ook zij een startbewijs voor het WK. Margot Boer, die zich ziek had afgemeld voor dit weekend, mag rekenen op een ticket op basis van de wereldbekerpunten van de laatste drie World Cups.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter dames.

En hier voor het eindklassement 500 meter dames World Cup 2012/2013.

 

Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>