Wust meest succesvolle Nederlandse Olympiër

Ireen Wust Medals Plaza sochi

Ireen Wust is na het winnen van de gouden plak zaterdag op de team pursuit in Sochi de meest succesvolle Nederlandse Olympische sporter ooit. De Brabantse won vier keer goud, drie keer zilver en één keer brons.

Inge de Bruijn (zwemmen), Leontien van Moorsel (wielrennen), Charles Pahud de Mortanges (paardensport) en Fanny Blankers-Koen (atletiek) wonnen ook vier keer goud op de Zomerspelen maar ze veroverden minder zilver dan Wüst.

Recordhouder Olympische medailles voor Nederland is amazone Anky van Grunsven. Zij staat op negen medailles.

Sven Kramer won zaterdag op de team pursuit zijn zevende Olympische medaille en passeerde daarmee Rintje Ritsma bij de mannen met de meeste medailles op de Winterspelen.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Colofon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>