Dopingzaak Pechstein breidt verder uit

De dopingzaak rondom Claudia Pechstein breidt zich steeds verder uit. De federale recherche doorzocht afgelopen week 21 huizen op zoek naar bewijzen voor een dopingnetwerk. En dit weekend werd bekend gemaakt dat er bij nog twee Duitse schaatssters, Heike Hartman en het jonge talent Bente Kraus, abnormale bloedwaarden zijn geconstateerd.

De Duitse bondscoach Markus Eicher heeft dat aan het Duitse persbureau DPA bevestigd.

Pechstein werd afgelopen zomer door de internationale schaatsunie voor twee jaar geschorst wegens abnormale bloedwaarden. Het is onduidelijk of Hartmann en Kraus soortgelijke sancties te wachten staan.

Hartmann stond zaterdag nog gewoon aan de start van de wereldbekerwedstrijden sprint in Erfurt, maar verliet na haar eerste optreden op de 500 meter met tranen in de ogen de ijsbaan. ,,Ze zit er volledig doorheen”, zei Eicher.

Het huis van Hartmann, die zondag nog wel de 500 meter afwerkte, in Inzell is ook doorzocht. Volgens persbureau DPA kwam zij in het vizier van de federale recherche, nadat bij haar afgelopen zomer een verdachte bloedwaarde werd geconstateerd.

Het percentage jonge rode bloedcellen zou 3,5 procent hebben bedragen, terwijl een percentage van 2,4 de grenswaarde is. Ook bij Pechstein werden bij enkele controles waardes van circa 3,5 gemeten.

Bron: KNSB

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>