Claudia Pechstein vrijgesproken

Claudia Pechstein is vrijgesproken van dopinggebruik en van betrokkenheid bij een dopingnetwerk. De Duitse schaatsbond DESG maakte woensdag bekend dat er geen bewijs is gevonden tegen de schaatsster. De 39-jarige Pechstein werd in 2009 voor 2 jaar geschorst wegens bloeddoping. Begin dit jaar maakte ze haar rentree op het ijs.

 

Pechstein is altijd blijven ontkennen dat ze verboden middelen heeft gebruikt. Volgens de Duitse waren de hoge bloedwaarden te wijten aan een erfelijke afwijking. Zij wordt hierin door een aantal medisch specialisten ondersteund.

Er was op verzoek van de Duitse Olympische Sportbond een juridisch onderzoek ingesteld naar een mogelijk dopingnetwerk. Na meer dan 20 huiszoekingen, meerdere getuigenverklaringen en rechercheonderzoek kon er geen bewijs gevonden worden dat Pechstein de Duitse medicijnenwet zou hebben overtreden.

Pechstein toonde zich niet verrast door de uitspraak van de rechter: “Ik wist dat er geen andere uitkomst zou kunnen zijn. Waar geen dopingovertreding is kan je ook geen netwerk vinden. Ik heb altijd benadrukt dat ik dergelijke onderzoeken alleen maar toejuich omdat ze meer bewijzen leveren dat mijn leven ten onrechte verstoord is. Daarin heb ik gelijk gekregen.”

De uitspraak van de rechter is alleen strafrechtelijk van aard en staat los van de de schorsing die Pechstein vanuit de ISU opgelegd gekregen had.

Onlangs maakte Pechstein bekend dat ook bij haar comeback tijdens de WK Afstanden in maart van dit jaar haar bloedwaarden afweken.

Bron: website Claudia Pechstein

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>