WK Afstanden 2012 in Heerenveen

Altijd fijn .. een WK Afstanden in eigen land. Het is zo’n lekker overzichtelijk toernooi. Simpel per afstand bekijken wie er het hardst gaat. Natuurlijk heeft het allrounden ook z’n charme .. maar persoonlijk vind ik dat al dat plussen en minnen nogal afleidt van de sport zelf. Daarom is het extra fijn dat de ISU het wereldtoernooi om de afstandstitels in 2012 heeft toebedeeld aan Heerenveen. Van 22 t/m 25 maart om precies te zijn .. (Foto: KNSB)

Het is pas de tweede keer sinds het WK Afstanden in 1996 werd ingevoerd dat de mondiale titelstrijd op Nederlandse bodem plaatsvindt. Dat gebeurde voor het eerst in 1999.

Op de kalender voor 2012 staat een opvallende locatie voor het EK Allround: Boedapest. In 2001 was dat ook het toneel van een allroundkampioenschap (het WK Allround gewonnen door Rintje Ritsma). Alles en iedereen stond toen op z’n achterste benen. In Boedapest kan immers alleen op buitenijs worden gereden. De hoge temperaturen in het voorjaar zorgden er toen voor dat er alleen ‘s ochtends en ‘s avonds wedstrijden werden afgewerkt. Een kolderieke toestand in een tijdperk waarin eigenlijk alleen nog op indoorbanen wordt geschaatst. Zouden ze in Boedapest een overdekte baan gaan bouwen?

Nog twee belangrijke data op de internationale schaatskalender: het WK allround is in 2012 in Moskou; WK sprint in Calgary.

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>