KNSB bezorgd om EK. En terecht!

Niet zo gek hoor, dat de KNSB zich zorgen maakt over het EK Allround begin januari in Boedapest. Zeker als je terugdenkt aan wat er in 2001 gebeurde bij het WK Allround dat toen ook in de Hongaarse hoofdstad werd verreden. Een subliem decor maar sportief gezien een aanfluiting. Door de hoge buitentemperaturen waren de scheidsrechters gedwongen om diverse afstanden naar de avonduren te verplaatsen. Het ijs was ‘s middags boterzacht!

Op de tweede dag begonnen de wedstrijden twee uur vroeger maar ‘s middags moest vanwege de stralende zon opnieuw een pauze worden ingelast. Pas om 20.00 uur ‘s avonds konden de kampioenen (Ritsma en Friesinger) worden gehuldigd.

De KNSB vreest nu dat door het aanhoudende zachte weer de ijsbereiding in Boedapest weer een probleem kan gaan vormen. Het toernooi over drie dagen wordt georganiseerd op een kanovijver in het centrum van de stad.

“Ik maak me al zorgen sinds de ISU het toernooi aan Boedapest heeft toegewezen. Volgens mij heeft de ISU in ieder geval geen alternatief klaar liggen”, aldus Wopke de Vegt.

Rintje Ritsma, wereldkampioen in Boedapest, herinnert zich het kampioenschap ook nog als de dag van gisteren. Hij is niet zo negatief als de KNSB. Op onze vraag hoe hij het destijds heeft beleefd twittert Ritsma:

,,Het viel mee hoor. We hebben in de avonduren prima ijs gehad tijdens het WK in Boedapest. Voor de sporters alleen erg onzeker. Zorgen maken mag altijd. Maar in de regel zijn het buiten de mooiste kampioenschappen. Maar da’s achteraf. Mijn keuze zou zijn als sporter gewoon lekker binnen met 14/15 graden.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Colofon

1 Reacties // Reageer

One thought on “KNSB bezorgd om EK. En terecht!

  1. Martin Bravenboer

    Komende dagen zakt de temperatuur onder nul, komt vast wel goed. Wij reizen er naar toe met meer dan 100 fans! Wil je nog mee? We hebben nog 2 plaatsen vrij. Wil je naar de echte kou? Reis dan mee naar het WK Allround in februari.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>