Ireen Wust klasse apart in Vikingskipet

Ireen Wust heeft zondag na de 1500 meter in Hamar de Europese allroundtitel eigenlijk al in the pocket. Met 1’54’82 liet ze alle andere vrouwen een straatlengte achter zich en heeft ze in het klassement na drie afstanden een voorsprong van 20 seconden op de nummer twee, de Russische Yuliya Skokova. (Beeld: ISU Skating Channel)

Skokova doet het overigens ook verrassend goed dit EK. Ze werd tweede op de 1500 meter in 1’57’02 en stelde daarmee haar tweede plaats in de rangschikking veilig.

Yvonne Nauta reed ook een fantastische schaatsmijl. Ze werd derde in 1’57’28 en klimt op naar de vijfde plaats in het klassement.

Martina  Sábliková kon ook op de 1500 meter niet mee met de toppers. Ze noteerde de vijfde tijd (1’57’46) en staat na drie afstanden niet bovenaan – zoals we van haar gewend zijn – maar slechts achtste in het klassement.

De Russische Yekaterina Shikhova werd zesde op de 1500 meter in ’1’57’47. Ze stond na de schaatsmijl nog wel derde in de rangschikking maar besloot geen 5000 meter meer te rijden. Claudia Pechstein – die zich niet op eigen kracht had weten te plaatsen voor de slotafstand – mag nu toch aan de start verschijnen van de 5 kilometer.

Diane Valkenburg werd zevende in 1’57’76 en consolideert de 4e plek in het klassement. Marije Joling stelde teleur met de 11e tijd op de 1500 meter in 1’58’92. In het klassement na drie afstanden staat ze nog wel zesde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Klik hier voor het klassement dames na drie afstanden.

 

 

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>