Koen Verweij neemt leiding EK over van Blokhuijsen

Het EK Allround in Hamar blijft bij de mannen spannend tot en met de afsluitende 10 kilometer. Koen Verweij won de 1500 meter in 1’45’93. Hij versloeg Jan Blokhuijsen in een directe confrontatie en nam de leidende positie in het klassement van hem over.

Blokhuijsen kwam niet verder dan de negende tijd op de schaatsmijl in 1’46’91. Hij zakte naar de derde plaats in de rangschikking. De Noor Håvard Bøkko staat tweede na drie afstanden. Hij deed het met de zesde tijd op de 1500 meter (1’46’561) net iets beter dan Blokhuijsen. Verweij heeft 4,22 seconden voorsprong op  Bøkko en 5,12 seconden op Blokhuijsen.

De Polen Konrad  Niedzwiedzki (1’46’16) en Zbigniew Brodka (1’46’19) verdeelden het zilver en brons op de 1500 meter.

Renz Rotteveel schaatste met 1’46’69 naar de achtste tijd op de 1500 meter. Hij staat zevende in het klassement na drie afstanden. Douwe de Vries werd tiende in 1’47’38, op die positie staat hij ook in de rangschikking.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Klik hier voor het klassement heren na drie afstanden.

Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>