Sablikova wint 3000 meter, Wust leidt EK Allround 2015

Nieuwe afbeelding (6)

Martina Sablikova heeft zaterdag bij het EK Allround in Chelyabinsk de 3000 meter gewonnen in een baanrecord van 4.05’23. Met die tijd sloop de Tjechische naar de tweede plaats in het algemeen klassement achter Ireen Wust.

Op de 1500 meter moet Sablikova zondag 1,33 seconden goedmaken op Wust om haar te passeren in de rangschikking.

Olympische kampioene Wust werd tweede op de 3000 meter in 4.07’49. Linda de Vries noteerde met 4.07’50 knap de tweede tijd op de 3 kilometer. Ze solliciteert daarmee nadrukkelijk naar een podiumplaats bij dit EK in Chelyabinsk. In het klassement staat De Vries 2’44 seconden achter Wust.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

En hier voor het klassement dames.

 

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>