Sven Kramer en Ireen Wust Europees kampioen allround

Ireen Wüst en Sven Kramer zijn zondag in het Russische Chelyabinsk Europees kampioen allround geworden. Wust pakte de titel voor de vierde keer, Kramer is met zijn zevende Europese titel de succesvolste schaatser op een EK. Hij passeert Rintje Ritsma die zes keer Europees kampioen werd. (Beeld: ISU Skating Channel)

Heren

Sven Kramer won de afsluitende 10 kilometer in een nieuw baanrecord van 13.07,27. Koen Verweij eindigde op de tweede plaats in het algemeen klassement, de Rus Denis Yuskov won het brons.

Kramer stond na de 1500 meter (die gewonnen werd door de Rus Denis Yuskov) ruim 11 seconden achter Verweij in het klassement. Hij pakte er 14 terug. Met 13.21’90 werd Verweij vijfde op de 10 kilometer.

Wouter olde Heuvel werd zesde in het eindklassement in Chelyabinsk. Op de 10 kilometer eindigde hij ook als zesde. Hij vergooide zijn podiumkansen op de 1500 meter.

Klik hier voor de uitslag van de 1500 meter heren

Klik hier voor de uitslag van de 10000 meter heren

Klik hier voor het eindklassement heren

Dames

Ireen Wüst won het EK Allround voor de vierde keer in haar carrière. De Brabantse won op zondag met overmacht de 1500 meter en had ook in de afsluitende 5 kilometer weinig te vrezen van haar grootste concurrente Martina Sablikova.

Linda de Vries pakte verrassend het brons in Chelyabinsk. Jorien Voorhuis einde op de vijfde plaats in het algemeen klassement.
Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames
Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.
Klik hier voor het eindklassement dames.

Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>