Eindhoven wil ijsbaan sluiten

Eindhoven wil het plaatselijke IJssportcentrum sluiten als de exploitatie zonder subsidie van de gemeente niet rond te krijgen is. De KNSB heeft verbijsterd gereageerd op het plan dat vermeld staat in de nota ‘Samenwerkend aan morgen’. Daarin zegt de gemeente dat schaatsen niet tot het DNA van de stad Eindhoven behoort.

Voor de schaatsbond is deze keuze niet te rijmen met het belang dat het IJssportcentrum heeft voor de breedtesport in Eindhoven en omgeving.

De ijsbaan in Eindhoven is één van de oudste banen in Nederland en met 300.000 bezoekers per jaar ook één van de drukst bezochte banen.

“Het wegvallen van het IJssportcentrum in Eindhoven zou een grote witte vlek achterlaten en een forse aderlating betekenen voor de regionale schaatssport, alsook voor het schaatsen landelijk”, benadrukt KNSB voorzitter Doekle Terpstra in een ‘brandbrief’ aan de gemeenteraad van Eindhoven.

“Als KNSB zijn wij ervan overtuigd dat er in nauwe samenwerking tussen gemeente, IJssportcentrum en alle aan het centrum verbonden verenigingen een duurzame toekomst van het IJssportcentrum mogelijk moet zijn”, besluit Terpstra in zijn pleidooi voor het behoud van het IJssportcentrum.

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>