Het kan weer: schaatsen op natuurijs!

Brabander Erik Ekkel meldt zaterdagavond op Twitter dat er alweer geschaatst kan worden op natuurijs in ons land. Bij Sneek onder meer. En in de buurt van Overasselt. Benieuwd waar het nog meer mogelijk is om het natuurijs op te gaan? Check dan onderstaande websites. Het aantal locaties is nog beperkt en het ijs is op sommige plaatsen nog erg dun. Kijk dus goed uit waar je het ijs op stapt! Het blijft nog een paar nachten vriezen maar daarna treedt de dooi alweer in. (Foto: KNSB)

De Schaatskaart van  Nederland is de populaire website van Erik Ekkel zelf. De kracht van de kaart is dat iedereen er natuurijslocaties, toertochten of ijsbanen kan toevoegen die open zijn. De informatie is dus snel beschikbaar. Let er wel op dat de betrouwbaarheid van deze schaatslocaties niet kan worden gegarandeerd!

Dat geldt in de meeste gevallen wel voor de ijslocaties die vermeld worden op de website van de KNSB. Zodra er toertochten of wedstrijden worden georganiseerd zijn ze daar terug te vinden. Welke natuurijsbanen bij ijsclubs in de buurt zijn open? Waar moet ik aan denken, voordat ik ga schaatsen op natuurijs? De antwoorden op deze vragen krijgt u op www.knsb.nl/natuurijs

Zaterdag (29 januari) durfde de waaghals in onderstaand filmpje het aan op een ondergelopen weiland naast het Naardermeer met nog maar 3 a 3.5 cm dik ijs.

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Colofon
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Het kan weer: schaatsen op natuurijs!

 1. wintermode

  In het noorden hebben ze maar mazzel, ik wil ook schaatsen! Hoop dat het nog kan dit seizoen. Bedankt voor die Schaatskaart-link in je blog, erg handig.

    /   Reply  / 
 2. mirthe

  kunt u mij het emailadres van de redactie geven? merci

    /   Reply  / 
 3. Kombrink Kommunicatie Auteur

  De redactie is bereikbaar op het e-mail adres: [email protected]

    /   Reply  / 
 4. h.van der Plas

  Wanneer krijgen we de meeschrijflijsten van het wk te zien ?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>