Schaatsweek grote tegenvaller

De KNSB Schaatsweek is een grote tegenvaller. Sportief gezien niet zozeer, want voor de schaatsers staat er deze week veel op het spel. In Thialf in Heerenveen wordt namelijk gestreden om startbewijzen voor de tweede helft van het schaatsseizoen: het EK Allround, het WK Sprint en de World Cups. Toch blijft het publiek massaal weg.

Dat moet volgend jaar anders, gaf directeur sport van de KNSB Arie Koops dinsdag toe. Koops schatte dat er minder dan 100 mensen op de tribune zaten voor de selectiewedstrijden.

Arie Koops: “Wij hebben geprobeerd iets nieuws te bedenken met de hoop dat er mensen op af zouden komen. Nou, dat blijkt dus niet zo te zijn. Sporttechnisch klopt het wel als een bus.”

Koops wijst erop dat er in het verleden altijd selectiewedstrijden werden verreden op doordeweekse dagen waar ook geen kip naartoe kwam. De KNSB heeft besloten tot invoering van de Schaatsweek op verzoek van de coaches, aldus Koops.

Een NK allround half december werd niet optimaal bevonden gezien trainingsblokken na de eerste serie World Cups die begin december werd afgesloten. Volgens Koops hebben de schaatsers en ploegen dus geen reden tot klagen.

Koops: “Nu gaan we kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat er ook publiek komt. Ik vind het jammer dat er zo weinig mensen in het stadion zijn.”

“Dat moeten we volgend jaar niet nog een keer hebben en dus moeten we kijken hoe we de Schaatsweek beter kunnen communiceren en hoe we het programma zodanig kunnen aanpassen waardoor het wel interessant bevonden wordt.”

Klik hier voor het programma van de Schaatsweek.

Bron: Schaatsen.nl.

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten en Koen Verweij winnen brons op Mass Start

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Schaatsweek grote tegenvaller

  1. Piet Stoffers

    De opkomst is slecht lees ik. Ik probeer al enige keren de toegangsprijs te weten te komen maar tot nu toe lukt mij dat niet. Wij hadden er vast een bezoek gebracht maar je wilt toch wel de prijs van een ticket weten! Vandaag leek ons een leuk programma maar we gaan niet op de bonnefooi de tocht maken.

      /   Reply  / 
  2. Piet Stoffers

    Geef dan de melding “reactie verzonden” o.i.d.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>