Boycot NK door marathonteams?

Het is ook bijna te mooi om waar te zijn. Met het oog op de natuurijsklassiekers en de Elfstedentocht krijgen Erben Wennemars en Mark Tuitert het lumineuze idee om een eigen marathonploeg op te richten. En nog geen dag later staat sponsor KPN klaar met een zak geld en geeft de KNSB sneller dan het licht een licentie af.  Logisch dat daarover gemopperd wordt door de marathonsschaaters. Eindelijk staat hun vak in de picture, gaan de bekende jongens er met de poet vandoor …

Zeker als je bedenkt dat sponsor en schaatsbond vorig seizoen niet eens prijzengeld beschikbaar wilden stellen voor de marathonrijders. Maar om dan te dreigen met een boycot van het NK Natuurijs, zoals de marathonschaatsers nu doen… Dat is natuurlijk een kansloze actie. Zo’n dreigement is onuitvoerbaar. De marathontoppers willen namelijk maar wat graag meedoen aan het NK Natuurijs dat woensdag in Emmen op de Grote Rietplas wordt verreden. Niemand zal daar wegblijven.

KNSB en KPN besloten maandag gebruik te maken van een A-licentie die nog over was. Ze vormden een ploeg rondom meervoudig marathon kampioen Arjan Smit, voormalig wereldkampioen sprint Erben Wennemars en olympisch kampioenen Mark Tuitert en Jochem Uytdehaage.

De actie kan op geen enkele sympathie vanuit het peloton rekenen, laat woordvoerder Paul Rijsenaars in De Telegraaf weten. ”Dit is onreglementair omdat een licentie voor 1 augustus moet worden verstrekt. Ook procedureel klopt het niet omdat er wordt voorbijgegaan aan de belangen van de veertien hoofdsponsors die jaarlijks twee miljoen in het marathonschaatsen investeren.”

De KNSB laat in een reactie weten dinsdag in gesprek te gaan met de marathonploegen. De bond benadrukt in het belang van de sport te hebben gehandeld.

“We hebben dit gedaan voor de marathonsport in het algemeen en de vier sporters in het bijzonder”, laat Directeur Sport Arie Koops weten. “We willen hun ook in staat stellen de Elfstedentocht te rijden. In voorbereiding daarop moeten ze zoveel mogelijk wedstrijden rijden.”

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boycot NK door marathonteams?

  1. Tjalling van der Zee

    Mooi laten schaatsen, het wordt hier een volksfeest, en die Angenent, is een zeurende oude brombeer, die jammergenoeg toen destijds gewonnen heeft.

    ERBEN EN MARC SUCCES, EN ALS JULLIE IN SNEEK MOG WAT MOETEN HEBBEN, IK STA OP DE ZWETTE

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>