‘Kramer reed 10 km in geheim pak’

Hoge bomen vangen veel wind. Daar kan heel Nederland na de storm van afgelopen maandag over meepraten. Maar dat het deze week zou gaan waaien rondom ‘s lands nationale schaatsland Sven Kramer, daar hadden waarschijnlijk weinig mensen rekening mee gehouden. Toch is dat het geval. Kramer zou zijn magistrale 10 kilometer bij het NK Afstanden (die hij finishte in de tweede tijd ooit van 12’46’96 ..) hebben gereden in een pak dat eigenlijk nog geheim had moeten blijven.

Het zou gaan om het pak dat alle Nederlanders zullen dragen tijdens de Winterspelen in Sochi. Ook Erbens Wennemars reed de 1500 meter in zo’n zelfde pak.

Schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF zijn ‘not amused’ door het uitlekken van het nieuws, schrijft de NOS dinsdag: Kramer mocht het pak tijdens trainingen testen. De afspraak was dat hij het niet in wedstrijden zou gebruiken. Dat deed hij bij het NK Afstanden afgelopen weekend dus wel, vrijdag op de 5 en zondag op de 10 kilometer.

De nummers 2 en 3, Jorrit Bergsma en Bob de Jong, waren 5 seconden langzamer dan Kramer.

In de Telegraaf van woensdag bagatelliseert Kramer het nieuws: ,,Iedereen probeert wel eens wat.” Hij zou bovendien nooit met iemand afspraken hebben gemaakt over het dragen van het pak in wedstrijdverband.

Bron: NOS Sport

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>