Tweelingsbroers Mulder allebei naar Spelen op 500 meter

Ronald en Michel Mulder kkt 500m dec 2013

De tweelingbroers Michel en Ronald Mulder gaan in februari samen naar de Olympische Winterspelen van Sochi! De Muldertjes wonnen vrijdag bij het KNSB Kwalificatie Toernooi allebei een 500 meter. Ronald verbeterde in de eerste omloop met 34’59 het baanrecord in Thialf. Broer Michel ging daar een paar uurtjes later nog eens onderdoor met de wereldse tijd van 34’31. (Beeld: livestream NOS)

Het nieuwe baanrecord voor Thialf van 34’31 is een evenaring van het laaglandrecord dat Jeremy Wotherspoon in Hamar reed in 2008.

In het klassement over de 500 meter won broer Michel het van Ronald. Als nummers 1 en 2 hebben ze zich automatisch geplaatst voor Sochi op de 500 meter.

De nummer drie van het klassement op de 500 meter – Jan Smeekens – maakt ook grote kans op een startbewijs. Voor de nummer vier, Jesper Hospes is de situatie onzekerder.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter heren.

Klik hier voor het klassement 500 meter heren.

Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>