Wust, De Jong en Van der Weijden pakken tickets 3000m

Ireen Wust heeft zich vrijdag in Heerenveen geplaatst voor de Olympische Winterspelen. De regerend Olympisch kampioene op de 1500 meter pakte haar eerste startbewijs voor de 3000 meter in Sochi. Ze won de afstand in 3’59’45 en was daarmee de enige die in Thialf onder de 4 minuten wist te blijven. (Beeld: livestream NOS)

Junior Antoinette de Jong pakte het tweede ticket op de 3 kilometer met een tijd van 4’03’56.

Calamiteit?

Het brons ging verrassend naar Annouk van der Weijden die met 4’03’70 een persoonlijk record reed in Thialf. Met de derde tijd is ze zo goed als zeker van een startbewijs voor Sochi…

De kans is namelijk klein dat de KNSB de calamiteitenregeling toepast op de 3000 meter dames… Yvonne Nauta had hier het nakijken: ze werd vierde met een tijd die slechts 3 honderdsten langzamer was dan de tijd van Van der Weijden: 4’03’73. Nauta werd gehinderd op de kruising door Linda de Vries en verloor daar de kostbare tijd.

Overigens liet de KNSB zaterdag weten dat de schaatsbond op 31 december, de dag nà het Olympisch Kwalificatietoernooi, uit zal leggen wat precies een calamiteit is. ,,En niet eerder”, aldus de KNSB in een verklaring

Yvonne Nauta kreeg vrijdag de mogelijkheid om opnieuw te rijden maar volgens coach Gianni Romme had dat geen zin omdat Nauta zich helemaal leeg had gereden.

 

Een grieperige Jorien ter Mors stelde teleur op de 3000 meter. Ze werd zevende in 4’05’27, en is er dus op de 3 kilometer niet bij in Sochi. Linda de Vries – net als Ter Mors van belang voor de team pursuit – werd gediskwalificeerd vanwege het hinderen van Yvonne Nauta op de wissel.

Ook Diane Valkenburg kwalificeert zich met de zesde tijd van 4’04’97 niet voor de Olympische Winterspelen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Loting 5000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>