Margot Boer fabuleus op 500 meter in Thialf

Margot Boer 1e 500m kkt dec 2013

Margot Boer heeft zaterdag bij het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen de eerste 500 meter glansrijk gewonnen. Met 37’64 bleef ze dik, dik, dik onder de 38 seconden en slechts een paar honderdsten verwijderd van het baanrecord in Thialf. (Beeld: livestream NOS)

Laurine van Riessen noteerde de tweede tijd (38’32), Thijsje Oenema werd derde in 38’36.

Annette Gerritsen lijkt de weg terug ingeslagen te hebben. Na een dramatisch begin van het seizoen zette ze zaterdag de vierde tijd op de klok: 38’51.

Lotte van Beek verbaasde ook met de vijfde tijd op de 500 meter: 38’68. Marrit Leenstra werd zesde in 38’82.

De vrouwen rijden zaterdag nog een tweede 500 meter. Margot Boer heeft na haar geweldige prestatie de beste papieren voor het klassement over twee omlopen. Alleen de nummer 1 over de twee 500 meters is zeker van een startbewijs voor de Olympische Winterspelen in Sochi. Die positie staat namelijk op de tiende plek in de aanwijsvolgorde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 500 meter.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>