Waar kun je schaatsen op natuurijs? (januari 2013)

Piet Paulusma gaat gelijk krijgen! Vorige week kondigde de weerman van SBS6 al aan dat er een wintertje aan zit te komen. En dat blijkt dit keer dus echt te kloppen. Na een eerdere oprisping van het winterweer begin december krijgen we vanaf dit weekend een aantal nachten matige vorst op rij. En ook overdag blijft de temperatuur rond het vriespunt.

 

Het schaatsvirus is op dat moment niet meer te stuiten, zo leert de ervaring. We dromen van de Elfstedentocht en Nederland gaat massaal op zoek naar plekken waar veilig geschaatst kan worden op natuurijs. Met de nadruk op VEILIG want over één nacht ijs gaan .. dat is vragen om schaatsongelukken!

Ondergelopen weilanden en ijsbanen zijn de eerste dagen de betrouwbaarste manier om op natuurijs te schaatsen. Om veilig op open water te kunnen schaatsen moet het een veel langere periode vriezen. Bovendien is het bij een dunne ijsvloer zeer gevaarlijk om met grote groepen het ijs op te gaan!

Wilt u de komende dagen in de gaten houden waar er veilig geschaatst kan worden op natuurijs, hou dan deze twee websites goed in de gaten:

De Schaatskaart van Nederland is de website van Brabander Erik Ekkel die de afgelopen winters mateloos populair was. Ekkel heeft de schaatskaart ook voor de winter van 2012-2013 weer nieuw leven ingeblazen. Iedereen kan op de website natuurijslocaties, toertochten of ijsbanen vermelden die open zijn. Let er wel op dat de betrouwbaarheid van deze schaatslocaties niet kan worden gegarandeerd!

Dat geldt in de meeste gevallen wel voor de ijslocaties die vermeld worden op de website Schaatsen.nl van de KNSB. Zodra er toertochten of wedstrijden worden georganiseerd zijn ze daar terug te vinden. Welke natuurijsbanen bij ijsclubs in de buurt zijn open? Waar worden er wedstrijden en toertochten gereden, waar moet ik aan denken voordat ik ga schaatsen op natuurijs? De antwoorden op deze vragen krijgt u op http://www.schaatsen.nl/topsport-natuurijs

En voor wie de ontwikkelingen op de voet wil volgen op de smartphone is er anno 2013 natuurlijk een Natuurijs App, ook voor de iPhone.

 

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Maak kans op een dopper gesigneerd door Carlijn Achtereekte
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Waar kun je schaatsen op natuurijs? (januari 2013)

 1. Bob

  Laat het vriezen maar weer beginnen, hopen dat de voorspelling nog beter zijn dan er nu gezegd word en er wellicht weer een Elfstedentocht gereden kan worden!

    /   Reply  / 
 2. Hugo

  Weer een grote held uit mijn jeugd van het voetstuk gevallen. Eerst Cruijff die van Ajax een kansloze club maakt in Europa en nu Ard Schenk met zijn onsmakelijke “FESTIVAL “.
  Sinds wanneer hebben wij iets met Kunstschaatsen en shorttrack?
  Ik geniet toevallig wel van alle wedstrijden op tv, en de rijders rijden liever wedstrijden dan dat ze moeten trainen. Minder wedstrijden op tv betekent weinig sponsors.oftewel: Schaatsers zoek maar weer een baantje er bij.
  Ik zou wel een worldcup willen ruilen met de recordwedstrijden in Calgary.
  Als Kramer nu eindelijk eens nummer 1 op de Adlers kalender wil worden moet ie toch eens een ticket kopen.

  Mvg Hugo

    /   Reply  / 
  1. Kombrink Kommunicatie Auteur

   Mooie plaatjes Hans!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>