Vandaag Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2013

Om 7.30 uur is zaterdagochtend- onder barre weersomstandigheden – in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee van start gegaan. De dames en de heren uit de landelijke Topdivisie/Eerste Divisie schaatsen respectievelijk 150 en 200 kilometer, vergelijkbaar met de echte Elfstedentocht in Friesland.

De wedstrijd maakt onderdeel uit van de door schaatsbond KNSB georganiseerde KPN Grand Prix Natuurijs.

Vanwege de zware omstandigheden werd de dameswedstrijd in de loop van de ochtend ingekort naar 150 ronden. Zij zouden aanvankelijk ook 200 kilometer schaatsen.

De Alternatieve Elfstedentocht is de basis waarmee de evenementen aan de Weissensee (inmiddels uitgegroeid tot bijna twee weken schaatsen op natuurijs)  in 1989 begonnen. Ook in 2013 is de Alternatieve Elfstedentocht het slotstuk van de evenementen op de Weissensee.

Klik hier voor de uitslag van de dames.

Klik hier voor de uitslag van de heren.

Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>