Richmond Olympic Oval: kerkuil of sneeuwuil?

(Foto: Jeff Bough)

De Richmond Olympic Oval in Richmond, waar volgend jaar de schaatswedstrijden worden verreden tijdens de Winterspelen, heeft een eigen huisuil. Het beest fladdert vrolijk rond en is al door menig televisie- en fotocamera vastgelegd. De meningen lopen uiteen of het gaat om een sneeuwuil (omdat het beest aan de onderkant helemaal wit is) of dat het een doodgewone kerkuil is die ook in Nederland voorkomt. Ik denk het laatste. Wat denkt u?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Richmond Olympic Oval: kerkuil of sneeuwuil?

 1. Jeroen

  Hey,
  Een goede blog, ik ben al een tijdje lid van de feeds. Ik ga ook voor de kerkuil.

  M.v.g.

    /   Reply  / 
 2. Rik

  Zonder de foto te hebben gezien had ik al gegokt op de kerkuil, een vogel die zoals de naam al aangeeft wel in gebouwen komt. De sneeuwuil is meer voor de toendra’s. Maar de foto heel duidelijk de ronde kop van een kerkuil.

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Een vriend van mij gaf het volgende antwoord:

  “Het is een kerkuil. Een sneeuwuil is op de rugzijde meer grijsbruin. Deze uil is duidelijk donkerbruin op de rug. Een sneeuwuil oogt als geheel wit/grijs en de kerkuil is duidelijk wit/bruin.

  Maar het beste bewijs: het klinkt onwaarschijnlijk, maar een sneeuwuil houdt niet van schaatsen.”

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>