Zwangere Cramer stopt met schaatsen // Naast de baan

UPDATE: Op 4 januari 2010 is Wieteke bevallen van zoon Jip.

Wieteke Cramer is zwanger. De 28-jarige schaatster uit Lemmer stopt daarom per direct met wedstrijdschaatsen. Erben Wennemars bracht het nieuws maandag onbedoeld via Twitter in de openbaarheid. In het langebaanschaatsen zien we Cramer zeker niet meer terug. De rijdster was toch al van plan zich komend seizoen te richten op marathonwedstrijden.

‘Vanaf januari zal ik zien of het moederschap misschien te combineren is met topsport, maar voorlopig denk ik daar niet aan’, zei Cramer dinsdag tegen Infostrada Sports. ‘Ik zal dan wel zien wat de toekomst brengt.’

Cramer’s schaatscarrière kent enkele uitschieters. Ze werd in 2001 derde op het Europees kampioenschap allround in Baselga di Pine en in 2004 pakte ze brons op het WK allround in Hamar.

Afgelopen seizoen schaatste Cramer bij het langebaanteam van VPZ. In het nieuwe seizoen zou ze voor VPZ marathons gaan rijden maar die plannen gaan dus voorlopig de ijskast in.

Bron: Sport1

Lees ook:Ireen Wüst pakt zesde nationale titel op 1500m
Lees ook:Kjeld Nuis laat pure power zien op 1500 meter
Lees ook:Programma NK Afstanden 31 oktober – 2 november 2014
Lees ook:Sábliková moet Wüst voor laten gaan op 3000 meter
Lees ook:Sven Kramer volbrengt missie en wint 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>