Zwangere Cramer stopt met schaatsen

UPDATE: Op 4 januari 2010 is Wieteke bevallen van zoon Jip.

Wieteke Cramer is zwanger. De 28-jarige schaatster uit Lemmer stopt daarom per direct met wedstrijdschaatsen. Erben Wennemars bracht het nieuws maandag onbedoeld via Twitter in de openbaarheid. In het langebaanschaatsen zien we Cramer zeker niet meer terug. De rijdster was toch al van plan zich komend seizoen te richten op marathonwedstrijden.

‘Vanaf januari zal ik zien of het moederschap misschien te combineren is met topsport, maar voorlopig denk ik daar niet aan’, zei Cramer dinsdag tegen Infostrada Sports. ‘Ik zal dan wel zien wat de toekomst brengt.’

Cramer’s schaatscarrière kent enkele uitschieters. Ze werd in 2001 derde op het Europees kampioenschap allround in Baselga di Pine en in 2004 pakte ze brons op het WK allround in Hamar.

Afgelopen seizoen schaatste Cramer bij het langebaanteam van VPZ. In het nieuwe seizoen zou ze voor VPZ marathons gaan rijden maar die plannen gaan dus voorlopig de ijskast in.

Bron: Sport1

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>