So what: Ireen Wust lesbisch ..

Mannen van Nederland…de hoop is vervlogen…., schrijft Snafu.nl woensdag. De website van Robert Jensen meldt nogal rellerig dat schaatster Ireen Wust uit de kast is gekomen. So what .. denk ik dan. Het maakt toch geen reet uit of je op mannen of vrouwen valt! Als je maar een aardig mens bent. En dat is Ireen. Daarom zijn we blij dat ze op sportief gebied haar weg terug naar de top heeft gevonden. Als ze dan straks ook nog out en proud vrij van ballast kan schaatsen in Vancouver, dan zijn we helemaal tevreden. Als haar coming out daar aan meewerkt, dan is al dit geneuzel toch nog ergens goed voor!

 

Niet alleen Snafu maar ook de Telegraaf, het AD, Gaysite en COC.nl citeren allemaal uit een interview dat Ireen gaf aan TVM Helden – een uitgave van haar sponsor. Daarin zegt ze: ,,Ik voel me op alle fronten fantastisch. Sinds mei heb ik een heel leuke vriendin.”

Zelf noemt Ireen geen namen maar welingelichte kringen fluisteren dat het gaat om shorttrack-schaatster Sanne van Kerkhof.

Overigens zal het voor de echte schaatsinsiders (en zeker voor de fans van Ireen zelf ..) geen verrassing meer zijn. Hier op www.schaatsen.blog.nl wordt regelmatig door bezoekers gezocht op de woorden lesbisch, vriendin en Wust. De vermoedens zijn er dus al veel langer.

Ook de schaatsters Chris Witty, Frouke Oonk en Marieke Wijsman zijn al een tijdje uit de kast. Over Renate Groenewold doen al jaren de wildste geruchten de ronde maar zij doet deze roddels af als absolute onzin.

Zie ook: Nederland wil alles weten over Wijsman en Oonk

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “So what: Ireen Wust lesbisch ..

 1. Gege

  Inderdaad:so what? Hoe meer sporters uit de kast komen, hoe makkelijker het voor anderen, ook niet- sporters, wordt.
  Daarom goed dat Ireen het vertelt, ook al gaat het niemand wat aan.

    /   Reply  / 
  1. nanda

   Ik ben ontzettend aan het genieten van het schaatsten en de prestaties die de sporters leveren. en één van de redenen is volgens mij dat je gelukkig bent buiten de baan. En daar gaat het om. Dat iedereen het leven leidt met de mensen van wie ze houden.

     /   Reply  / 
 2. Paul

  Idd so what, maar laat anders Renate hier even buiten dan als je zo respectvol wil zijn jegens anderen. Snap echt niet waarom zei hier genoemd moet worden als “mogelijk lesbische”. Vind ik echt heel onfatsoenlijk.

    /   Reply  / 
 3. gido

  Goed artikel: Inderdaad maakt het niks uit of ze op vrouwen valt, als ze maar goed blijft schaatsen. Daar gaat hem ons om. Of ze dan om vrouwen valt maakt mij niks uit, ze verdient eerder respect dat ze voor uit is gekomen.

    /   Reply  / 
 4. Rianne

  ze heeft verkering met elma de vries.
  ik zat laatst bij haar in het kracht honk.

  gr

    /   Reply  / 
 5. Ydze

  Dat Ireen op vrouwen valt dacht ik al maar SO WHAT!!! Ze komt er tenminste voor uit en er zijn ongetwijfeld nog meer vrouwen in de sport die op vrouwen vallen. En het maakt ook niet uit wie als we maar iedereen in haar waarde laten. Ik doe dat wel.

    /   Reply  / 
 6. Samsom

  Jensen, als ik die zie zap ik meteen weg,
  Wat een rotstreek om dat ook nu net de Spelen zijn begonnen.
  Ireen, je bent beelschoon, ik ben ook verliefd op je.

  Tough shit for me dus. Meid, schaats de vonken er vanaf en Jensen, tja……….WEG ERMEE ZOU IK ZEGGEN. Hij haalt iedereen door de stront ( behalve Gorgon Ramsey die hem terecht vrog waar om hij zo veel haar op z’n PLOFKOP heeft. ) Volgens mijn snuift ie een beetje teveel voor hij op moet. Ik kap…..Jensen, wat een tijdsverspilling. ( volgens mij is hij homo met dat enge mannetje op de bank er altijd bij………….GATVER Jensen.

    /   Reply  / 
 7. Kim

  COC meldt het waarschijnlijk omdat homoseksualiteit in de sport nog zo’n groot taboe is ….
  Ik zie het als positief dat ze erover berichten. Een doorbraak ..

    /   Reply  / 
 8. Clarence

  Belust op sensatie, intriges en zo… Belachelijk, zielig en getuigend van nauwelijks een eigen leven? Ireen heeft een relatie, so what. Ze zei het zelf ooit heel treffend: “als ik verkering zou hebben met een jongen, dan had je me niets gevraagd” en zo is het. Ireen mag trots zijn op zichzelf: ze is eerlijk tegen de buitenwereld maar vooral tegen zichzelf. Dat zouden meer mensen moeten doen.

    /   Reply  / 
 9. Gerrie

  Het gaat om de sportprestatie, om de mens zelf.
  Hetero of niet, laten we a.u.b. ophouden met die bekrompen zwartekousenmentaliteit, mensen met een andere geaardheid zijn vaak geweldige goede mensen, kijk maar eens in de verpleging bijvoorbeeld.
  Ireen, Nederland is trots op jou, en jij mag absoluut trots zijn op jezelf!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 10. Mir

  Ireen, we zijn super trots op jou! Van harte met je gouden plak en we hopen je, ooit, nog eens aan het werk te zien…in het echieee!

  Liefs van een Rotterdams setje.

  Ps. op al die anderen zijn we ook trots hoor, incl. TRAINERS.

    /   Reply  / 
 11. Kong Glad

  Belangrijk is dat zij zichzelf gevonden heeft dat kann heel goed deel gewesst zijn van haar sucses op de 1.500m die eigenlijk altijd al haar afstand was.

  Na zo’n diep Dal weer terug aan de top, knap hoor!

    /   Reply  / 
 12. S.

  ´Mannen van Nederland,de hoop is vervlogen´ staat hier bovenaan het artikel. Wat een onzin! Alsof half manlijk Nederland hier geschokt over is/was of hier rouwig om is. Iedereen die Ireen ziet en hoort had dit al jaren geleden aan zien komen. Het had mij eerder verbaasd als zij hetero was geweest.
  Met alle respect;Ireen is een leuke meid daar niet van, maar zij is nou niet bepaald het type ´babe´ zoals bv de hockeychicks of volleybalmeiden.
  Het is niet voor niets dat Sven zijn heil in een andere sport moest zoeken. Die had ook wel door dat er in zijn team weinig te halen viel. Die gozer heeft zijn ogen immers niet in zijn schaatspak zitten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>