Over de wip van Ria Visser en Mart Smeets

Op Sportgeschiedenis.nl donderdag inside information over de wip die Ria Visser maakte met Mart Smeets. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ze het gedaan hadden tijdens de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid. Nu weet ik het wel. Dankzij Annie Borckink die letterlijk een boekje open doet over het slippertje in Olympische schaatshelden van Erik Brouwer.

Brouwer schrijft zonder blikken of blozen dat het avontuurtje een negatieve invloed heeft gehad op de sportieve prestaties van Visser tijdens de Spelen. Ze ging destijds onderuit op de 3000 meter. Een citaat: ‘Seks hebben met een veel oudere journalist is een privézaak. Maar in dit geval was het effect zo groot dat het vervolg van het toernooi werd overschaduwd.’

 

In Olympische Schaatshelden kijkt Brouwer met Annie Borckink terug op haar gouden medaille op de 1500 meter in Lake Placid. Zij zat toen samen met Ria Visser in de  Nederlandse schaatsploeg waarbinnen de onderlinge verhoudingen op z’n zachtst gezegd slecht te noemen waren.

Brouwer gaat zelfs zo ver om te schrijven dat Ria Visser troost zocht in de armen van Mart Smeets nadat Borckink onverwacht Olympisch kampioen was geworden. Visser moest genoegen nemen met het zilver. De affaire kwam vier jaar geleden in het nieuws omdat de ex-schaatsster er zelf loslippig over was in een tv-programma van Paul de Leeuw.

Bron: sportgeschiedenis.nl

Lees ook:Filmpje: Esmee Visser in de medailletaxi
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Loting 5000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>