Wotherspoon wordt schaatscoach in Inzell

Jeremy Wotherspoon wordt de eerste coach van de schaatsacademie in Inzell. Dat heeft de voormalige sprinter bekendgemaakt bij de finale van de World Cup in Heerenveen. Wotherspoon moest de wereldbekerwedstrijd, die de laatste zou worden in zijn schaatscarriere, noodgedwongen laten schieten als gevolg van een blessure. Daardoor kwam er deze week een abrupt einde aan zijn loopbaan waarin hij onder meer vier keer de wereldtitel sprint op zijn naam schreef.

De schaatsacademie is een initiatief van sportmarketeer Marnix Wieberdink. Met zijn bedrijf Sport Navigator wil hij schaatsers uit diverse landen de mogelijkheid bieden om in Inzell te gaan wonen en onder deskundige leiding te trainen. Op die manier hoopt hij dat de schaatssport uiteindelijk een internationaler karakter krijgt. In het verleden heeft Wieberdibk diverse schaatsers uit ‘kleine’ schaatslanden aan sponsors geholpen.

Wotherspoon gaat op de schaatsacademie aan de slag als – hoe kan het ook anders – sprintcoach: ,,Dit is mijn kans om iets terug te doen voor de sport die mij zo veel gegeven heeft. Het is een enorme uitdaging.”

De schaatsacademie wordt gevestigd in het nieuwe overdekte ijsstadion dat op dit moment in Inzell gebouwd wordt.

Bron: KNSB.

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Win een door Kjeld Nuis gesigneerd TeamNL shirt!
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>