Kramer en Wüst schaatsers van het jaar 2010

In Hilversum zijn Sven Kramer en Ireen Wüst maandagavond uitgeroepen tot schaatsers van het jaar 2010. De Olympisch kampioenen van Vancouver kregen de Ard Schenk Awards uitgereikt tijdens het jaarlijkse Schaatsgala in Hilversum. Wel jammer dat Mark Tuitert – toch ook goud op de Winterspelen – niet eens een vermelding kreeg in het drukke programma waarbij met awards en aanmoedingsprijzen werd gesmeten. Tuitert was er zelf ook verbolgen over. Hij twitterde na afloop dat hij ‘nooit meer naar het schaatsgala gaat’. En gelijk heeft ie!

Achter Sven Kramer eindigde Tuitert overigens als tweede en Bob de Jong als derde. Bij de vrouwen werden Annette Gerritsen en Laurine van Riessen tweede en derde achter  Wüst. Lotte van Beek won de Egbert van ’t Oever aanmoedigingsprijs voor langebaantalent van het jaar. Van Beek werd deze maand in Moskou wereldkampioene bij de junioren.

In Studio 21 in Hilversum kregen niet alleen de langebaanschaatsers prijzen toebedeeld . Mireille Reitsma en Jorrit Bergsma werden uitverkozen tot marathonschaatser van het jaar. Pieter Jan van Eck is uitgeroepen tot het grootste marathonschaatstalent van het jaar.

Bij de shorttrackers werd Sjinkie Knegt de schaatser van het jaar, terwijl Manouk Gijsman de Sjoukje Dijkstra Trophy won en daarmee de kunstschaatsster van het jaar is geworden.

Aan het einde van het schaatsgala in Hilversum kreeg ook Aegon een bijzondere Ard Schenk Award uitgereikt. De hoofdsponsor stapt na 25 jaar uit de schaatssport. KPN neemt het stokje over.

Bron: KNSB

Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>