Schaatslandschap volop in beweging

Het seizoen mag dan ten einde zijn, qua transfers pruttelt het altijd nog wel een paar weekjes door in schaatsland. Trainers en rijders stappen over naar andere ploegen, stoppen ermee of – in het ergste geval – worden gewipt. Sponsors geven er de brui aan en grote geldschieters kloppen aan de deur van talenten en (Olympisch) kampioenen. Woensdag maakte VPZ bekend dat de stekker uit de schaatsploeg wordt getrokken. Het zou me bovendien niks verbazen als Aegon zich binnenkort weer meldt aan het schaatsfront. Om bekend te maken dat ze een schaatsteam gaan (co)sponsoren met als kopstuk Sven Kramer of Ireen Wust, of misschien wel allebei. Zegt mijn gevoel .. 

VPZ – met onder meer Bob de Jong en Jan Blokhuijsen in de gelederen – is vooralsnog de enige hoofdsponsor die zich volledig terugtrekt uit de schaatssport. Het team zoekt nu naar nieuwe geldschieters. Het is mogelijk dat de ploeg als geheel doorgaat met een nieuwe sponsor.

Hofmeier maakte enkele weken geleden al bekend dat het een nieuwe koers gaat varen met de schaatsploeg. De sprinters – waaronder Jan Bos – zijn de laan uit gestuurd. Er worden meerdere jonge rijders aangetrokken die zich vooral moeten gaan richten op het allrounden.

Het is ook alom bekend dat de schaatsploeg van TVM er volgend seizoen anders uit zal zien. Gerard Kemkers blijft als trainer, dat is zeker. Maar de schaatsploeg wordt stevig uitgedund. TVM begint met minder dan negen schaatsers aan het nieuwe seizoen 2010/2011.

De schaatsers van Control zitten – ondanks hun megasuccessen afgelopen seizoen – nog steeds in zekerheid zitten over de begroting voor het volgende seizoen. Co-sponor Mats is afgehaakt en op de website van Control is te lezen dat er ‘ruimte is voor voor nieuwe partners’. Oftewel: de ploeg is dringend op zoek naar nieuwe geldschieters!

Voor het schaatsteam van APPM kwam er vorige week goed nieuws. De ploeg blijft bestaan en de sponsor zal zeker tot 2014 aan het team verbonden blijven. Daarmee is de kans groot dat sprinter Ronald Mulder en allrounder Ted-Jan Bloemen bij APPM blijven.

Of het schaatsteam van 1nP-Engenius volgend seizoen nog bestaat is onduidelijk. Bij mijn weten is er nog niks naar buiten gekomen over mogelijke voortzetting van de sponsoring.

Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>