ISU: Pechstein gebruikte doping

Claudia Pechstein heeft wel degelijk doping gebruikt. De ISU heeft dinsdag op niet misverstane wijze duidelijk gemaakt dat het er zeker van is dat de Duitse schaatsster verboden middelen heeft gebruikt. De internationale schaatsbond reageerde daarmee voor het eerst op de affaire sinds Pechstein een jaar geleden werd geschorst vanwege afwijkende bloedwaarden.

In een uitgebreide verklaring zegt de schaatsunie: ,,De ISU heeft altijd gezegd dat er twee mogelijke verklaringen zijn: doping of een bloedziekte. De ISU gelooft echter niet dat de bloedziekte, door het kamp-Pechstein omschreven als de ‘voor de hand liggende oorzaak’, de enige reden kan zijn voor de abnormale bloedwaarden.”

Claudia Pechstein heeft onlangs een verzoek ingediend tot heropening van de zaak omdat er nieuwe feiten boven tafel zouden zijn gekomen. Volgens enkele wetenschappers lijdt ze aan een aangeboren afwijking die de abnormale bloedwaarden verklaren.

Het Hooggerechtshof in Lausanne spreekt zich waarschijnlijk in juli uit over het verzoek.

Bron: ANP

Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>