Pechstein vangt ook bot in hoger beroep

Een zenuwinzinking ten spijt, Claudia Pechstein blijft gewoon geschorst. Het Hoge Gerechtshof in Zwitserland heeft vrijdag het beroep van de Duitse schaatsster tegen haar schorsing afgewezen. Pechstein was  in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS dat in november vorig jaar de door de ISU opgelegde schorsing bevestigde. Pechstein werd in 2009 door de internationale schaatsbond voor twee jaar geschorst vanwege abnormale bloedwaarden. Sindsdien voert de Duitse een wanhopige strijd om haar straf ongedaan te krijgen.

Volgens haar manager Ralf Grengel zou Pechstein enkele weken geleden ingestort zijn. Ze zou met een zenuwinzinking zijn opgenomen en zou dringend behoefte hebben aan psychologische behandeling.

De schaatsster stortte in nadat haar werkgever – de Bundespolizei – bekendmaakte dat haar verzoek om onbetaald verlof op te mogen nemen is afgewezen.

Pechstein is tot februari 2011geschorst. Ze wilde onbetaald verlof opnemen, zodat ze zich volledig kan richten op het mogelijke vervolg van haar schaatsloopbaan. De politie wil daar niet aan meewerken.

De Duitse geeft de strijd nog niet op. Haar advocaten hebben aangekondigd naar het Europese Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg te stappen.

Bron: ANP

Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>