‘Pechstein mag niet starten in Sochi’

Het houdt maar niet op wat slecht nieuws betreft voor Claudia Pechstein. Deze week presenteerde de Duitse schaatsster haar biografie ‘Von Gold und Blut’ waarin ze onthult dat ze vorig jaar op het punt heeft gestaan om zelfmoord te plegen. En enkele dagen later strooit Die Zeit nog eens zout in de wonden door te schrijven dat Pechstein niet mag starten bij de Winterspelen van Sochi in 2014. Volgens de Duitse krant is dat uitgesloten vanwege de zogenaamde Osaka-regels uit 2008.

In die regels stelt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat een sporter die langer dan zes maanden is geschorst vanwege dopinggebruik na een schorsing uitgesloten is van deelname aan de twee volgende Olympische spelen.

Ik ken de regel, maar ik concentreer me op mijn terugkeer op het ijs,” zo reageerde Pechstein op de nieuwe commotie. Of ze nou wel of geen doping heeft gebruikt, ik heb in ieder geval respect voor de wijze waarop ze steeds weer alle kritiek en speldeprikken in haar richting weet te pareren. In diverse Duitse media zegt ze eerst weer ‘op niveau’ te willen komen.

Claudia Pechstein kreeg een schorsing van twee jaar opgelegd in verband met abnormale bloedwaarden. Ze mag tot februari 2011 niet schaatsen. In maart zou ze dus in principe – als ze zich weet te plaatsen – weer mee mogen doen aan het WK afstanden in Inzell.

Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>