Nominaties Kramer, Tuitert, Wüst en Orie

Dit jaar maken drie schaatsers kans op titel Sportman of Sportvrouw van het jaar. Bij de mannen maken Sven Kramer en Mark Tuitert kans op een Jaap Eden Trofee, de prijs voor de beste sporter van het jaar 2010. Bij de vrouwen mag Ireen Wüst een gooi naar de titel doen. Jac Orie is genomineerd als beste coach.

Wüst (Olympisch goud op de 1.500 meter) moet het opnemen tegen snowboardster Sauerbreij (goud parallelreuzenslalom) en zwemster Linsy Heister, die de wereldtitel pakte op de 25 kilometer.

Bij de heren is naast Kramer (goud op de 5 kilometer) en Tuitert (goud op 1.500 meter) ook Wesley Sneijder genomineerd. Hij loodste het Nederlands elftal naar de WK-finale.

Sneijder is met Oranje ook een van de genomineerden voor de sportploeg van het jaar. De dressuurequipe (goud op de Wereldspelen) en de zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof (wereldtitel in de 470-klasse) ontvingen eveneens een gouden envelop.

De Jaap Eden voor de beste coach gaat naar Bert van Marwijk (bondscoach van Oranje), Jac Orie (de coach van Tuitert) of Maarten Sauerbreij, de vader en coach van Nicolien.

Zeiler Thierry Schmitter, tafeltennisser Kelly van Zon en rolstoeltennisster Esther Vergeer dingen mee naar de prijs voor de gehandicapte sporter van het jaar.

Bron: NOS.

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>