Pechstein maakt 12 februari rentree

Claudia Pechstein maakt op 12 februari haar rentree in het langebaanschaatsen. Dat schrijft ze op haar website. De Duitse schaatsster werd begin 2009 voor twee jaar geschorst door de ISU in verband met verdachte bloedwaarden. Haar schorsing loopt op 8 februari af.

De eerste wedstrijd die Pechstein rijdt is een 3000 meter in Erfurt. Daar hoopt ze zich te plaatsen voor de 5000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City.  Om een startbewijs voor de World Cup te veroveren moet ze op de 3000 meter een tijd van 4’15 of sneller rijden.

De 38-jarige Duitse heeft altijd volgehouden dat ze geen doping heeft gebruikt. Door haar schorsing miste ze onder meer de Olympische Spelen in Vancouver.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Maak kans op een dopper gesigneerd door Carlijn Achtereekte
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>