De Jong wint Schaatsoscar

Bob de Jong is dit jaar de winnaar van de Schaatsoscar. Hij krijgt de Oscar Mathisen Memorial Award voor zijn uitstekende optreden op de 10 kilometer tijdens het WK Afstanden in Inzell. De Jong won het goud in met een tijd van 12.48.20, de beste tijd ooit gereden in Europa. (Foto: KNSB)

De jury van de Oslo Skating Club maakte de winnaar dinsdag bekend. De Jong volgt Martina Sablikova uit Tsjechië op, die vorig jaar deze prijs ontving.

De Oscar wordt dit jaar voor de 53e keer uitgereikt. De Noor Knut Johannesen kreeg in 1959 het eerste exemplaar.

De 34-jarige De Jong is de elfde Nederlander die de trofee ontvangt. Ard Schenk won hem driemaal (1970, 1971 en 1972), terwijl Kees Verkerk tweemaal de Oscar kreeg: 1966 en 1967.

Overigens wist de schaatser zelf dinsdag nog nergens van. Toen de redactie van Schaatsen.nl hem wilde feliciteren reageerde hij verbaasd maar blij: “Het duurt nog even voor ik de prijs in ontvangst mag nemen, maar ik vind het een grote eer. Ik ga zo even rustig uitzoeken hoe het allemaal in elkaar zit, want ik heb me er nooit in verdiept.”

 

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>