De Jong en Wüst genomineerd

Bob de Jong en Ireen Wüst zijn genomineerd voor de titel sportman en sportvrouw van het jaar. Ook de vrouwelijke shorttrackploeg dingt mee naar de Jaap Eden-trofee van 2011. De beeldjes worden maandag 12 december uitgereikt tijdens het Sportgala.

De Jong dankt zijn nominatie aan zijn twee gouden plakken op de WK afstanden; de stayer won zowel op de 5000 als 1000 meter in Inzell. De 35-jarige Leimuidenaar noteerde op de tien kilometer met 12.48.20 tevens een nieuw Europees record. Bob de Jong neemt het op tegen turner Epke Zonderland en degenschermer Bas Verwijlen.

Ireen Wüst kende ook een succesvol jaar: ze won zilver bij het EK allround, goud op het WK allround en bij het WK Afstanden won ze twee afstanden (1500 en 3000 meter. Ook wielrenster Marianne Vos en zwemster Ranomi Kromowidjojo maken kans op de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’.

De shorttrackequipe neemt het op tegen Nederlandse honkballers (wereldkampioen) en de vrouwelijke zwemestafetteploeg (goud op de 4×100 meter op de WK).

Bron: Schaatsen.nl.

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>