Doekle Terpstra stapt op bij schaatsbond KNSB

Doekle Terpstra stapt op als voorzitter van de KNSB. Terpstra bood vrijdag zijn ontslag aan in een brief aan de ledenraad van de schaatsbond. Reden voor zijn vertrek is het gebrek aan vertrouwen bij de schaatsers. Met name Sven Kramer uitte deze week forse kritiek op zijn functioneren als voorzitter. De kritiek had te maken met de (voorlopige) keuze van de KNSB voor Almere als nieuwe topsportlocatie voor het schaatsen.

In de brief schrijft Terpstra onder meer:

“Sven Kramer is een van de grootste schaatsiconen die de Nederlandse geschiedenis heeft voortgebracht. Als schaatser is het een van de mannen die ik naast onze andere grote vertegenwoordigers als Ard Schenk, Atje Keulen-Deelstra en al die andere groten uit de rijke geschiedenis van het schaatsen met groot respect bejegen. Als het juist een icoon uit de schaatssport is die twijfelt aan de toegevoegde waarde die ik als voorzitter (vrijwilliger) voor de KNSB kan leveren, dan heb ik daar niet alleen kennis van te nemen, maar hoor ik het belang van de schaatser ook groter te maken dan de functie die ikzelf met zeer veel liefde voor het schaatsen vervul.”

“Op 29 augustus jongstleden heeft de belangrijkste vertegenwoordiger van het Nederlandse schaatsen van dit moment, Sven Kramer, zich helder over mij uitgesproken. Ik als voorzitter, eindverantwoordelijk voor het functioneren van het algemeen bestuur, ben “incompetent”, “doe niets” en “het is onbegrijpelijk dat ik door de Ledenraad tijdens het gesprek van 28 augustus niet naar huis ben gestuurd”. Het is onbegrijpelijk dat Sven zich op deze manier uitlaat, omdat ik nog nimmer een telefoontje o.i.d. van hem heb ontvangen over vermeend ongenoegen. Daarnaast heeft hij zich tijdens diezelfde vergadering geconformeerd aan de unanieme besluitvorming van uw vergadering. Het signaal is dus voor mij overduidelijk.”

“Ik wil mij optimaal ten dienste stellen van de sport, maar in volstrekte openheid heeft Sven Kramer zich nu uitgesproken over de toegevoegde waarde van mij en die van het Algemeen Bestuur voor de KNSB. De voorbereiding op de Olympische Spelen vraagt niet alleen een optimale professionele voorbereiding om Sven maximaal op dit toernooi voor te bereiden, maar vraagt tevens een maximaal vertrouwen in het algemeen bestuur en met name de voorzitter. Dit vertrouwen is bij Sven en kennelijk ook andere sporters niet aanwezig. Ik neem de consequentie die hier uit voortvloeit, hetgeen betekent dat ik u wil verzoeken mij per directe ingang uit mijn functie te ontslaan.”

Lees hier de volledige brief van Doekle Terpstra.

Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>