Medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag

De Nederlandse medaillewinnaars van de Winterspelen in Sochi zijn dinsdag gehuldigd in Den Haag. De sporters werden toegesproken in de Ridderzaal door premier Rutte. Daarna kregen de gouden medaillewinnaars en de coaches Gerard Kemkers en Jac Orie een lintje uitgereikt door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (Beeld: NOS)

Jorien ter Mors, Marrit Leenstra, Lotte van Beek, Jan Blokhuijsen, Koen Verweij, Stefan Groothuis, Michel Mulder en Jorrit Bergsma werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Kemkers en Orie werden ook geridderd, waarbij hun successen op eerdere Spelen meewogen. Hun pupillen hebben in het verleden al eerder goud gewonnen op de Spelen.

Sven Kramer en Ireen Wüst kregen dit keer geen lintje omdat ze eerder al koninklijk onderscheiden waren voor hun prestaties bij de Winterspelen. Ze kregen voor hun prestaties wel het beeldje ‘Chapeau’ uit handen van minister.

De sporters gingen dinsdag aan het eind van de middag ook nog op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De huldiging werd afgesloten met een groepsfoto op het bordes.

Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>