Weeronline: reële kans op Elfstedentocht

Er is een zeer grote kans dat het de komende 10 dagen flink blijft vriezen. Slechts enkele weermodellen gaan voor dooi, maar het overgrote deel kiest een winters scenario. Als de huidige verwachting uitkomt is er eind januari zelfs een reële kans op de Elfstedentocht. Dat is te lezen op de website Weeronline. Ook volgens Meteoconsult en Weerplaza zijn de omstandigheden gunstig.

Volgende week week zet de winter zeer waarschijnlijk door met zowel overdag als ‘s nachts vorst. Af en toe valt wat lichte sneeuw, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht.

Eind januari, als de huidige verwachting uitkomt, is er een reële kans op dé Elfstedentocht. Het is nog wel ver vooruit maar veel grotere kansen dan dit hebben we de afgelopen jaren niet gezien. De route is nu volledig sneeuwvrij. Mogelijk dat er over enkele dagen sneeuw valt, doordat het ijs dan waarschijnlijk dik genoeg is kan de sneeuw van het ijs worden gehaald.

Johan Kamphuis, de weerman van schaatsen.nl, vindt het overigens nog veel te vroeg om over een mogelijke Elfstedentocht te spreken. “Het kan best zijn dat de winter doorzet, maar ik pleit altijd voor terughoudendheid. Het is simpelweg onmogelijk om nu al te zeggen dat het zou kunnen.”

Ook de Vereniging de Friesche Elf Steden wil nog niets zeggen over de kans op een Elfstedentocht. De vereniging wil daar ‘op geen enkele manier op vooruitlopen’.

Bron: WeerOnline.nl

Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Brons voor Irene Schouten en Koen Verweij op Mass Start
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>