Nederlanders ingesneeuwd bij Weissensee

Bijna 2000 Nederlanders zijn ingesneeuwd in de buurt van de Weissensee in Oostenrijk. De Alternatieve Elfstedentocht die vrijdag op de Weissensee zou worden gehouden moest ook worden afgelast. Vanwege de zware sneeuwval was het onmogelijk een wedstrijd te organiseren. (Foto: Weissensee.nl: ook tijdens de toertocht van vrijdag sneeuwde het al)

Het hele zuiden van Oostenrijk wordt geplaagd de sneeuw. Veel wegen zijn dicht, het treinverkeer ligt plat en scholen bleven gesloten. De Weissensee is alleen te bereiken via een bergweg, die nu niet meer begaanbaar is.

De Nederlanders hopen dat ze zaterdag naar huis kunnen. Dat is nog niet zeker, want er wordt nog meer sneeuw verwacht. In verband met de verwachte sneeuw werd de Alternatieve Elfstedentocht eerder al met een dag vervroegd maar ook op vrijdag kon de wedstrijd dus niet doorgaan.

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Colofon
Lees ook:Win een door Kjeld Nuis gesigneerd TeamNL shirt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>