Nuis snel op 1000, Michel Mulder aan kop NK Sprint

Kjeld Nuis heeft vrijdag met een rappe 1.11.’11 de 1000 meter gewonnen bij het NK Sprint in Amsterdam. Zijn voorsprong op de nummer twee Thomas Krol bedroeg bijna een halve seconde. Krol klokte 1.11´60.

Met de winst op de 1000 meter klimt Nuis naar de tweede positie in het tussenklassement. Hij is slechts 1 honderdste verwijderd van de nummer 1 Michel Mulder die met 1.11´99 veel tijd verloor op de 1000 meter.

Hein Otterspeer noteerde 1.11´81 op de 1000 meter, de derde tijd. Ook in het klassement na twee afstanden staat hij derde op 14 honderdsten van Mulder. Jan Smeekens staat vierde maar heeft 67 honderdsten goed te maken op Michel Mulder.

Titelverdediger Stefan Groothuis kwam op de 1000 meter meteen na de start ten val. Toch kwam hij nog tot een tijd van 1.13´46. Het kampioenschap kan hij vergeten, de nationale sprintitel is hij kwijt.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 1000 meter heren.

En hier voor het klassement na twee afstanden.

Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>