Michel Mulder blijft aan de leiding in Amsterdam

Michel Mulder heeft ook zaterdag de snelste tijd neergezet op de 500 meter bij het NK Sprint in Amsterdam. Met 35’44 verbeterde hij zijn eigen baanrecord op de Coolste Baan van Nederland dat hij vrijdag had genoteerd: 35’52.

Met de winst op de tweede omloop bouwde Mulder zijn voorsprong in het klassement uit. De nummer twee Kjeld Nuis kwam tot een tijd van 35’81 en moet nu op de afsluitende 1000 meter bijna 8 honderdsten goedmaken op de Olympisch kampioen.

Hein Otterspeer staat derde na drie afstanden op 0.97 seconden achter Mulder. Otterspeer noteerde 35’76 op de tweede 500 meter. Jan Smeekens is vierde in de rangschikking. Zijn tijd van 35’74 was goed voor het brons op de tweede 500 meter.

Ronald Mulder meldde zich zaterdagochtend ziek af voor de tweede dag van het NK Sprint.

De afsluitende 1000 meter wordt zaterdagavond om 21.50 uur gereden in Amsterdam.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter heren.

En hier voor het klassement na drie afstanden.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>