NK allround begint zondag uur later (13.00 uur)

De laatste dag van de NK allround in Amsterdam begint een uur later dan gepland. De wedstrijden zouden eigenlijk om  12.00 uur beginnen maar de start is uitgesteld tot 13.00 uur vanwege technische problemen met de koelinstallatie. Er liggen plassen water op het ijs, meldt de NOS.

Om 13.00 uur gaat het toernooi verder met de 1500 meter dames, vervolgens komen de heren aan de start voor de schaatsmijl. Het NK Allround wordt afgesloten met de 5000 meter dames en de 10000 meter heren.

Op de Coolste Baan van Nederland vindt zondag vanaf 18.00 uur ook het KPN NK Mass start voor dames plaats.

Sven Kramer meldt zich af voor 1500 meter

Zoals verwacht heeft Sven Kramer zich afgemeld voor de 1500 meter van zondag. Kramer werd zaterdag op de 5000 meter gediskwalificeerd vanwege een dubieuze kickfinish. Hij had de 1500 nog wel mogen rijden maar ziet daar van af. Voor de 10 kilometer had hij zich sowieso niet geplaatst vanwege zijn diskwalificatie op de 5 kilometer.

Klik hier voor de startlijsten van de laatste dag van het NK Allround.

Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>