Ook titels voor Bergsma, Kleibeuker, Leenstra en Nuis

Op de laatste dag van het NK Afstanden in Heerenveen hebben achtereenvolgens Carien Kleibeuker (5000 meter), Kjeld Nuis (1000 meter), Marrit Leenstra (1000 meter) en Jorrit Bergsma (10 kilometer) een nationale titel in de wacht gesleept.

Jorrit Bergsma won in 12.59’16 met overmacht de 10000 meter. De Olympisch kampioen van Sochi versloeg in de voorlaatste rit met groot verschil Sven Kramer die – na de winst zaterdag op de 1500 meter – duidelijk niet meer kon presteren op de langste afstand. Bob de Jong pakte zilver op de 10 kilometer, Erik Jan Kooiman werd derde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren.

Kjeld Nuis imponeerde op de 1000 meter met een baanrecord van 1.08’25, daarmee dook hij 0,14 seconden onder de oude toptijd voor Thialf van Shani Davis. Nuis pakte er zijn derde nationale titel mee. Hij bleef ook onder het wereldrecord voor laaglandbanen (1.08’33) dat ook op naam van Davis stond. Stefan Groothuis pakte het zilver, Koen Verweij won het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren.

Bij de dames gaf Marrit Leenstra haar visitekaartje af op de 1000 meter. Ze werd voor de vierde keer nationaal kampioene op de afstand. Ze versloeg met 1.15.17 (een kampioenschapsrecord) in een rechtstreeks duel Ireen Wüst die 1.15’28 op de klok zette. Het brons was voor Laurine van Riessen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Carien Kleibeuker pakte de nationale titel op de 5000 meter. Met 7.00,67 bleef ze Carlijn Achtereekte voor, Jorien Voorhuis won het brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

 

Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ook titels voor Bergsma, Kleibeuker, Leenstra en Nuis

 1. [email protected]

  There is a lot of talent in the Netherlands
  Good job Dutchies !!

    /   Reply  / 
 2. Sjaak

  Jorritsma’s coach Anema noemt de schaatswereld lui en trekt vervolgens zijn rijders terug van de 2 Aziatische World Cups. Inmiddels lijkt het er sterk op dat schaatsers zich de hele zomer het snot voor de ogen trainen om wedstrijden vooral NIET te rijden….. Aan dit gedrag gaan de worldcups, en dus het schaatsen ten onder. Weer een toernooi zonder de toppers.
  Meneer Anema: dat schaatsers lui lijken te worden is een juiste constatering. Het liefst laat u alle wedstrijden die niet in Thialf gereden worden schieten omdat reizen te vermoeiend is voor uw toppers. Schaatsen vervalt tot een trainings-sport waarbij wedstrijden ondergeschikt zijn geworden.
  Ik vind dat nodeloze afzeggingen moeten leiden tot uitsluiting van verdere Worldcups en de WK Afstanden.
  Dit ter bescherming van sponsoren en het redden van deze WEDSTRIJD sport!

    /   Reply  / 
  1. Dirk

   Ben het met Sjaak eens. Bovendien: Anema pleit (terecht) voor het behoud van de 10 km., maar blijft met zijn toppers wel weg van de WB in Z.-Korea waar die gereden wordt en mist zo een mooie kans om die afstand te promoten.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>