Ireen Wust onbedreigd aan leiding bij NK Allround

Ireen Wust gaat na twee afstanden onbedreigd aan de leiding bij het NK Allround in Heerenveen. De Olympische kampioene won na de 500 meter ook de 3000 meter in Thialf in 4.02’27. Ze was daarmee bijna drie seconden sneller dan de nummer twee, titelverdedigster Yvonne Nauta. (Beeld NOS)

Yvonne Nauta klokte 4.05’11 op de 3000 meter, Diane Valkenburg werd derde in 4.05’30. Annouk van der Weijden zat daar weer vlak achter met 4.05’36.

In het algemeen klasssement gaat Wust fier aan de leiding. Ze heeft morgen meer dan 3 seconden voorsprong op de 1500 meter op de nummer twee Annouk van der Weijden. Jorien Voorhuis is derde.

Bij de dames is het ongemeen spannend als het gaat om de verdeling van startbewijzen voor het EK Allround. Ook Carlijn Achtereekte, Diane Valkenburg en Linda de Vries doen nog mee om de twee tickets die achter Wust te verdelen zijn. Ze staan allemaal binnen een seconde van elkaar in het klassement.

Marrit Leenstra kwam – ondanks haar diskwalificatie op de 500 meter – toch in actie op de 3000 meter. Ze noteerde de elfde tijd met 4.08’70.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames

Klik hier voor het klassement dames na 2 afstanden.

Lees ook:Loting 5000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>