Wust opent NK prima, Leenstra gediskwalificeerd

Ireen Wust start

Ireen Wust is het NK Allround 2015 zaterdag fantastisch begonnen met de winst op de 500 meter. Ze zette 39’17 op de klok en bleef daarmee Annouk van der Weijden¬† (39’68) en Jorien Voorhuis (39’73) voor. (Beeld NOS)

Marrit Leenstra, de grootste concurrente van Wust, kreeg meteen aan het begin van het toernooi al een diskwalificatie aan haar broek. Ze maakte de tweede valste start op de 500 meter en kon dus vertrekken zonder een meter geschaatst te hebben. Heel jammer voor het damestoernooi!

Titelverdedigster Yvonne Nauta zette met 40’58 de dertiende tijd op de klok. Weliswaar een persoonlijk record maar of het genoeg is om het gat met Wust na twee dagen te kunnen dichten …? Waarschijnlijk niet. Op de 3000 meter moet ze al 8,46 seconden goed maken.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Klik hier voor het klassement dames na 1 afstand.

 

Lees ook:Colofon
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>