Sven Kramer voor zesde keer nationaal kampioen allround

Nieuwe afbeelding

Sven Kramer heeft zondag in Heerenveen voor de zesde keer in zijn carrière de nationale allroundtitel in de wacht gesleept. Hij deed dit als een ware allrounder: zonder een afstand te winnen.

Op de afsluitende 10 kilometer ging de overwinning naar Jorrit Bergsma in 13.03’90. Kramer kwam over de finish in 13.10’94, de tweede tijd. Wouter olde Heuvel werd derde op de 10.000 meter in 13.16’13, hij stelde daarmee zijn tweede plaats in het algemeen klassement veilig.

Koen Verweij werd derde in het eindklassement, op de 10 kilometer noteerde hij de zesde tijd met 13’28’15.

Sven Kramer, Wouter olde Heuvel en Koen Verweij hebben op basis van het eindklassement recht op een startbewijs voor het EK Allround. Verweij liet echter doorschemeren dat hij misschien geen gebruik maakt van zijn startrecht bij het EK. In dat geval zou de nummer vier in het klassement, Jorrit Bergsma van start mogen gaan in Rusland.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10 kilometer.

Klik hier voor het eindklassement heren.

 

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>