Olde Heuvel wint 1500 meter, Kramer blijft NK leiden

Wouter olde Heuvel heeft zondag bij het NK Allround in Heerenveen de 1500 meter gewonnen. Met 1.46’39 versloeg hij in de laatste rit zijn ploeggenoot Sven Kramer die met 1.46’69 tweede werd. Kramer blijft aan de leiding in het algemeen klassement, met 4,94 seconden voorsprong op Olde Heuvel.

Koen Verweij reed met 1.46’53 naar de tweede plaats op de 1500 meter, in het tussenklassement na drie afstanden staat hij derde op 9,34 seconden van Kramer.

Douwe de Vries is de nummer vier in het klassement, op 32,48 seconden van Sven Kramer. De Vries zou met een goede 10 kilometer nog kans maken op de derde plaats in de eindrangschikking. Die podiumplek is goed voor een startbewijs voor het EK Allround. Hij moet dan 21 seconden goedmaken op Verweij.

Ook Jorrit Bergsma is nog niet helemaal uitgeschakeld voor een EK-ticket. Hij werd vierde op de 1500 meter in 1.48’25. In het klassement is hij vijfde op 37’60 achterstand van Kramer. Op Verweij moet hij ruim 28 seconden goed maken.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Klik hier voor het klassement heren na drie afstanden

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olde Heuvel wint 1500 meter, Kramer blijft NK leiden

  1. Dirk Broer

    Waarom zou Jorrit Bersma naar het EK willen gaan? Dan moet hij op grond van 500-1500-1000m een eventuele laatste afstand (5000m) afdwingen, en hij sprint als een baksteen….Op het WK heeft hij nog kans.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>