Timmer schaatst toch nog jaartje door

Marianne Timmer gaat toch nog een jaar door met schaatsen, dat vertelde ze maandagavond zelf in RTL Boulevard. De schaatsdiva – zo mogen we haar toch wel noemen na haar tv-optreden in dat kek roze jasje – liep maandag plaatsing mis voor de Olympische Winterspelen van Vancouver. En Timmer is niet van plan om haar schaatscarriere met dat gevoel af te sluiten. Gelijk heeft ze! (Foto: RTL Boulevard)

De 35-jarige Timmer werd maandag op het tweede Olympisch Kwalificatie Toernooi in Thialf op de 1000 meter afgetroefd door Ireen Wüst en Natasja Bruintjes.

‘Ik wilde mijn loopbaan afsluiten in Vancouver, maar dat kan helaas niet,’ vertelde Timmer. ‘Maar zo wil je ook geen afscheid nemen.’ Volgend seizoen ziet ze twee momenten waarop ze wil pieken: het wereldkampioenschap sprint in Thialf en de wereldkampioenschappen afstanden in Inzell.

De drievoudig olympisch kampioene had eerder aangekondigd dat ze haar loopbaan na dit seizoen zou afsluiten. Timmer had daarbij echter geen rekening gehouden met de zware valpartij bij de World Cup-wedstrijden in Heerenveen in november.

Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>