Timmer schaatst toch nog jaartje door // Olympische Winterspelen

Marianne Timmer gaat toch nog een jaar door met schaatsen, dat vertelde ze maandagavond zelf in RTL Boulevard. De schaatsdiva – zo mogen we haar toch wel noemen na haar tv-optreden in dat kek roze jasje – liep maandag plaatsing mis voor de Olympische Winterspelen van Vancouver. En Timmer is niet van plan om haar schaatscarriere met dat gevoel af te sluiten. Gelijk heeft ze! (Foto: RTL Boulevard)

De 35-jarige Timmer werd maandag op het tweede Olympisch Kwalificatie Toernooi in Thialf op de 1000 meter afgetroefd door Ireen Wüst en Natasja Bruintjes.

‘Ik wilde mijn loopbaan afsluiten in Vancouver, maar dat kan helaas niet,’ vertelde Timmer. ‘Maar zo wil je ook geen afscheid nemen.’ Volgend seizoen ziet ze twee momenten waarop ze wil pieken: het wereldkampioenschap sprint in Thialf en de wereldkampioenschappen afstanden in Inzell.

De drievoudig olympisch kampioene had eerder aangekondigd dat ze haar loopbaan na dit seizoen zou afsluiten. Timmer had daarbij echter geen rekening gehouden met de zware valpartij bij de World Cup-wedstrijden in Heerenveen in november.

Lees ook:Mark Tuitert stopt met schaatsen
Lees ook:Sven Kramer ‘onwijs goedkoop’ voor Brandloyalty
Lees ook:Jan Smeekens wint tweede 500 meter in Inzell
Lees ook:Bob de Jong draagt vlag bij sluitingsceremonie Sochi
Lees ook:Ireen Wüst wint wereldbeker 1500 meter, Van Beek zilver

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *