Davis niet op 10 kilometer Vancouver

Shani Davis gaat niet van start op de 10 kilometer bij de Olympische Winterspelen van Vancouver. De Amerikaan kan daardoor niet in de voetsporen treden van zijn befaamde landgenoot Eric Heiden, die vijfmaal olympisch goud veroverde in Lake Placid (1980). Sven Kramer is de grote favoriet op de Olympische 10.000 meter.

De woordvoerster van US Speedskating Peri Kinder bevestigde woensdag dat Davis inderdaad niet van start gaat op de langste afstand. Eerder liet ook Chad Hedrick al weten dat hij de laatste 10 kilometer van zijn schaatscarriere achter de rug had .. wat dus zoveel betekent als dat hij niet van start gaat op die afstand in Vancouver.

Davis wordt vervangen door Jonathan Kuck. Hij was aanvankelijk alleen aangemeld als vierde rijder voor de ploegachtervolging, wat de internationale schaatsfederatie ISU niet accepteerde, maar kan nu ook individueel meedoen op de 10.000 meter.

Shani Davis meldde zich eind december ook al af voor de ploegenachtervolging met team USA in Vancouver.

Bron: KNSB

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>