Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Ted Jan Olympisch kampioen

Niet Sven Kramer en ook niet Jorrit Bergsma .. maar onze Canadese landgenoot Ted-Jan Bloemen heeft donderdag in Zuid-Korea de Olympische titel op de 10 kilometer veroverd. In een Olympisch record van 12.39’77 maakte ‘TJ Flowers’ diepe, diepe indruk op het ijs van de Gangneung Oval. (Beeld: NOS)

Jorrit Bergsma raakte zijn Olympische titel dus kwijt aan Ted-Jan Bloemen. Bergsma reed de 10000 meter sneller dan ooit maar zijn tijd van 12.41’98 was toch niet goed genoeg voor goud. Het werd ‘slechts’ zilver ..

De Italiaan Nicola Tumolero pakte verrassend het brons in 12.54’32.

Podium 10 km PyeongChang 2018

Een podium op de 10 kilometer dus waar niemand rekening mee had gehouden .. zeker omdat op dat podium Sven Kramer ontbrak. Het trauma dat 10 kilometer heet is daarmee compleet! Want na Turijn, maar vooral Vancouver en Sochi slaagde Kramer er ook in PyeongChang niet in om goud te winnen op de Olympische 10000 meter. Sterker nog: met 13.01’02 werd hij slechts zesde .. ongelofelijk, wat een deceptie!

Na afloop toonde Kramer zich een groot sportman en verliezer. Voor de microfoon van de NOS gaf hij niemand anders dan zichzelf de schuld: ,,Ik was gewoon niet goed genoeg. En dat voelde ik al tijdens de 5000 meter .. De 5 kilometer kon ik nog wel aan op conditie en kracht. Maar op de 10 kilometer komt het veel meer aan op techniek en efficiëntie. En dat liep gewoon niet goed waardoor ik mezelf vast reed.”

Uitslag 10 km

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE 10000 METER HEREN

Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Jorrit Bergsma in de medailletaxi
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>