Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis

jorien ter mors uitrijden

Jorien ter Mors heeft Olympische geschiedenis geschreven in Zuid-Korea. Met de Nederlandse damesploeg won ze dinsdag brons op de aflossing bij het shorttrack. En vorige week pakte ze de Olympische titel op de 1000 meter. Ter Mors is daarmee de eerste vrouw die erin slaagt op dezelfde Winterspelen medailles te veroveren in twee verschillende takken van sport: shorttrack en langebaanschaatsen.

Het 28-jarige Ter Mors sloot met het brons op de relay haar shorttrack-carriere af. Vanaf nu richt ze zich alleen nog op het langebaanschaatsen.

In het verleden zijn meerdere mannen er al in geslaagd medailles te pakken in verschillende sporten op de Winterspelen. Ook op de Zomerspelen is de combinatie al vaker neergezet, onder meer door Johnny Weissmuller (waterpolo en zwemmen, 1924). Weismuller maakte na dat succes carrière als Tarzan in de film.

De enige andere Nederlandse sporter met medailles in twee verschillende sporten op één editie van de Olympische Spelen (zomer en winter) is Leontien van Moorsel. De wielrenster pakte op de Spelen van 2000 en 2004 medailles op de weg en op de baan.

Bron: NOS

Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Filmpje: Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen?
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>